Jeffrey Eugenides – Huwelijk

De personages lopen tegen hun grenzen aan met hun gezoek en gedroom. Een wijze les voor alle twintigers die zich het volwassen leven nog eigen moeten maken.

Huwelijk EugenidesLeven zoals vrouwen in Engelse romans uit de 19e eeuw, dat is wat Madeleine, de hoofdpersoon in Huwelijk van Jeffrey Eugenides graag wil. En ze doet hard haar best dit ideaal na te streven, maar dan in de jaren ’80 van de 20e eeuw

Verstoring droomwereld

Tegen de werkelijkheid valt niet op te lezen, dat merkt Madeleine uiteindelijk ook. Leven met een manisch depressieve echtgenoot, vriendschap onderhouden met je studievriend die alsmaar verliefd op je blijft en dan heeft ze ook nog te maken met het nest waar ze uit komt. Haar droomwereld raakt keer op keer verstoord.

Mannen hebben het ook niet gemakkelijk

De mannen in Huwelijk van Jeffrey Eugenis hebben het ook niet gemakkelijk. Ze reizen ver, in kilometers, letters of laboratoriumproeven, maar vinden ook niet wat ze zoeken. De personages lopen tegen hun grenzen aan met hun gezoek en gedroom. Een wijze les voor alle twintigers die zich het volwassen leven nog eigen moeten maken. Eugenides heeft het prachtig beschreven. De mannen hadden er wat positiever af mogen komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *