Kees ’t Hart – De revue

Gaaaaaaap

De Revue van Kees 't HartNadat ik De revue van Kees ’t Hart voor de eerste keer had gelezen, heb ik de roman aan iedereen die advies vroeg aangeraden. Daarvoor mijn welgemeende excuses. Want ik las de roman nu voor de tweede keer. En tsja… helaas… de verveling sloeg toe.

Leven van revue-medewerkers

De roman beschrijft het leven van revue-medewerkers. En dat doet Kees ’t Hart best beeldend. Dat is dus een plusplunt. Maar het plot is erg voorspelbaar en gemakkelijk.

Blauwdruk Nederlandse roman

De revue lijkt een soort blauwdruk van de gemiddelde Nederlandse roman: een man van middelbare leeftijd wordt geconfronteerd met zijn verleden. Dit verleden sluipt zijn heden binnen en beide blijken voor het hoofdpersonage en de lezer ‘verrassende’ wendingen te hebben.

Gaaaaaaap

‘Verrassend’ tussen aanhalingstekens dus. Want het resultaat is: Gaaaaap. Zo niet spannend. Ook literair gezien niet. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen. Ook al dacht ik eerder anders over.

Maak er dan een revue van

Wanneer Kees ’t Hart de hele roman in het verleden had gesitueerd en het verhaal als een revue had opgebouwd, met afwisselende hoofdstukken in stijl en plotontwikkeling, had ik me vast ook een tweede lezing vermaakt.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rodemuur.nl gebruikt cookies (soms ook van andere partijen) om de website zo goed mogelijk te laten werken en de website te verbeteren. Als je op akkoord klikt, ga je ermee akkoord dat de cookies worden geplaatst. Meer informatie over de cookies en de data die we verzamelen staat op de pagina:  Privacybeleid en cookies