Kester Freriks – Dahlia’s en sneeuw

Hebben dementerende mensen nog genoeg controle over hun gedachten voor uitgebreide levensbeschouwingen zoals in deze roman?

Dahlia's en sneeuw FreriksEen roman met een oude vrouw in de hoofdrol. Terwijl ze wordt geschilderd, dwarrelen haar gedachten door haar leven. Liefdevol en oprecht opgeschreven.

Wat weten we van dementie?

Mij maakt Dahlia’s en sneeuw van Kester Freriks vooral nieuwsgierig. Het hoofdpersonage besteedt veel tijd aan uitgebreide levensbeschouwingen. Hebben dementerende mensen daarvoor nog genoeg controle over hun gedachten? Persoonlijk stelde ik me hun gedachtewereld altijd veel fragmentarischer voor. Maar ik heb het proces nog nooit van dichtbij meegemaakt. Mijn kennis reikt dan ook niet verder dan Hersenschimmen van Bernlef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *