Stefan Brijs – De engelenmaker

Wanneer wordt het wetenschappelijke streven naar vooruitgang een misdaad tegen de menselijkheid? En wie bepaalt dat? Op welke gronden?

De Engelenmaker van Stefan BrijsDe engelenmaker van Stefan Brijs is een een bijzonder boek met in de hoofdrol dokter Victor Hoppe. Deze dokter vestigt zich in de buurt van het drielandenpunt in het plaatsje Wolfheim. En hij neemt mee: drie identieke kinderen.

Geroddel en geklets

Wat komt de dokter doen? Het dorp roddelt en roddelt. Zelfs de plaatselijke geestelijke bemoeit zich ermee. Het uiterlijk van de dokter, vuurrood haar, hazenlip en baard, is extra olie op het roddelvuur. Hetzelfde geldt voor het uiterlijk van de kinderen, met hun grote hoofden en zwakke gezondheid. Dankzij de vele hele en halve waarheden leren wij als lezers langzaam de macabere geschiedenis van het gezin kennen.

Dorpsroman om over na te denken

De engelenmaker van Stefan Brijs leest als een ouderwets spannende dorpsroman. Maar dan wel een dorpsroman waarover je nog weken nadenkt. Wanneer wordt het wetenschappelijke streven naar vooruitgang een misdaad tegen de menselijkheid? En wie bepaalt dat? Op welke gronden?


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *