T.C. Boyle – Talk Talk

T.C. Boyle rules!

Talk talk van TC BoyleHet is erg vervelend als je portemonnee met pasjes wordt gestolen. Je hebt financiële schade. Bovendien kost het veel moeite om alle pasjes te blokkeren en weer nieuwe te aan te vragen.  Maar het kan erger.

Identiteitsfraude

Echt gedoe wordt het pas wanneer iemand je identiteitspapieren gebruikt om onder jouw naam verder te leven. Waarbij alle profijtelijke zaken uiteraard voor hem of haar zijn en alle schulden uiteindelijk bij jou belanden.

Criminele activiteiten

In Talk Talk van T.C. Boyle is de dove Dana Halter slachtoffer van identiteitsfraude. Na het negeren van een stopbord wordt ze aangehouden, aangezien voor een zware crimineel en in bewaring gesteld. Het blijkt dat ze wordt gezocht voor een flinke lijst criminele activiteiten die iemand anders onder haar naam heeft gepleegd.

Je identiteit terug

Dit is het begin van Dana’s speurtocht naar de dader in een poging haar identiteit weer exclusief voor haarzelf te krijgen. Een speurtocht waarbij volop ruimte is voor de typische humor van Boyle. Gebeurtenissen hebben minimaal twee kanten waarop je ze kan bekijken. Personages handelen voornamelijk vanuit hun eigen visie. En zo raken ze al worstelend beide steeds verder verstrikt in een moeras van eigen gelijk.

Crimineel zijn is niet leuk

De crimineel in Talk Talk staat uiteraard vanaf het begin aan de verkeerde kant. Maar denk niet dat hij een lekker luizenleventje leidt op kosten van anderen. Hij kan eigenlijk geen moment van de opbrengsten van zijn fraude genieten. Hij dreigt continu ontmaskerd te worden, omdat niet alleen zijn naam, maar zijn hele leven een leugen is. En wie zich anders voordoet dan dat hij werkelijk is, moet zich iedere dag opnieuw bewijzen. Al is het maar voor zichzelf.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *